4 tipp, amivel csökkentheted a munkahelyi stresszt!

2018. március 16. 07:30 - Life Advisor

paper-3033204_640.jpgJobb lenne,ha a napok,hetek,hónapok hosszabbak lennének. Olyannyira fókuszálunk arra, hogy a legjobbak legyünk, hogy még akkor is ha lehetőségünk adódott az idő meghosszabbítására, akkor is úgy érezzük, hogy nem elég. Túlórázunk, kevesebb szabadságot veszünk ki, nem alszunk eleget. Ez az életmód azonban stresszhez, kiégéshez és depresszióhoz vezet. Íme 4 tipp, ami segít csökkenteni a stresszt a munkahelyeden!

  1. Tölts el időt az irodán kívül is!
    Még akkor is,ha csak egy rövid szünetet tartasz, menj ki az irodából és szívj egy kis friss levegőt és szellőztesd ki a fejed. A mobiltelefonod ne vidd magaddal, legyél jelen és figyeld a környezeted. Nézz körül és próbáld meg észrevenni az apró dolgokat is. Engedd meg, hogy ez az érzés átjárja az elméd és győződj meg róla, hogy nem a munkán kattogsz még ilyenkor is.
    Tanulmányok kimutatták, hogy a természeteben töltött idő csodát tesz a mentális egészséggel, a vérnyomással és a stressz csökkentésével is. A Japánoknak erre egy remek gyakorlatuk is van, a shinrin yoku, amely nagyjából erdei fürdőzést jelent. Valójában ez a módszer a meditációt ötvözi a gyaloglással és segít teljesen ellazítani az embert.

  2. Változtasd meg a szokásos napirended!
    Ne gondolj nagy változásokra, sőt apró változásokat eszközölj inkább. Naponta ugyanazokat a mintákat és rutin dolgokat végezzük. Módosíts ezeken a dolgokon. Ez ugyanis sokkal koncentráltabbá tesz, hiszen az agyad egyből érzékeli,hogy valami újat,mást csinálsz. Próbálj meg egy másik útvonalon a munkahelyedre menni, vagy eljönni onnan. Ha tömegközlekedéssel utazol, szállj le egy megállóval előbb és sétálj. Menj be egy másik kávézóba stb. A lehetőségek végtelenek.

  3. Mozogj!
    Már akár 10 perc mozgás is segíthet növelni az elmén erejét. A testmozgás minden formája endorfint szabadít fel a szervezetünkben, amely segít a stressz csökkentésében. Fontos,hogy élvezd a kiválasztott mozgásformát, különben nem fogod jól érezni magad. Ha pedig nincs időd edzőterembe járni, ma már számtalan olyan lehetőséget találsz az interneten, amellyel akár az irodában mindenféle eszköz nélkül átmozgathatod magad.

  4. Vonulj Digitális Detoxba!
    Korábban Christine már írt erről a blogon (ide kattintva olvashatod). Napjainkban ugyanis megdöbbentő mennyiségű időt töltünk a telefonunkkal. Felmérések szerint az átlag emberek naponta kb. 100 alkalommal nézik meg a telefonjukat. Szervezz meg olyan időszakot, amikor nem nézed meg a telefonod.

Ha elkötelezed magad, hogy naponta csak egy dolgot beépítesz az életedbe, akkor rövidesen javulni fog a stressz szinted. Valójában ez is egy kihívás, amivel felfedezheted, hogy mit tehetsz még, hogy csökkentsd a stresszt az életedben.

Neked mi segít a munkahely stressz leküzdésében? Írd meg a hozzászólásokba!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket a Facebookon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása